Race High-tec

De Race High-tec productlijn is speciaal bedoeld voor de veeleisende wedstrijdzeiler. De zeilen zijn ontwikkeld om geen concessie te doen aan vormvastheid en gewicht.

Deze zeilen worden vervaardigd uit high-tec vezels zoals aramiden, carbon, Dyneema en het populaire Technora Black.

Conventionele wedstijdzeilen kenmerken zich door een film/film of TFT constructie. Hagoort Sails maakt al ruim 5 jaar als enige zeilmaker op de Nederlandse markt gebruik van het Filmless membraan van de Italiaanse producent PowerPlast.

Filmless

PowerPlast is een Italiaans bedrijf en pionier op het gebied van membraan zeilen en is er in geslaagd om als eerste en  enige producent een Filmless membraan succesvol op de markt te brengen.  Het custom-made membraan doek maakt als enige membraan op de markt  GEEN gebruik van de Mylar film om de load-bearing fibers/scrim  bij elkaar te houden.  De load-bearing fibers in onze membraan zeilen zijn 100% Technora Black of  Dyneema en worden met een speciaal ontwikkelde lijmformule en met een met UV en schimmelbestendige taffeta bijeen gehouden. Door het uitsparen van de Mylar film en gebruik van de speciale lijmformule is het doek veel lichter in gewicht, wordt er een stevigere bond gecreëerd  en vind geen delaminatie plaats.

Filmless membraan zeilen zijn uiterst geschikt voor zowel de fanatieke wedstrijdzeiler, club racer en sportieve toerzeiler.  Inmiddels zijn onze Filmless zeilen een begrip op de Nederlandse wateren.

Q-bonded

Bij een film/film uitvoering worden de zeilen gelijmd door middel van een revolutionair lijmproces, Q-bonded genaamd. Dit lijm proces maakt stiksels overbodig en zorgd voor een sterke,lichte en vormvaste naad. Dit is de sterkste verbinding die mogelijk is,waardoor de vormvastheid op naden gegarandeerd kan worden.

 

Vraag een offerte aan

OPENINGSTIJDEN

Onze vestigingen in Benthuizen en Baarn zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00.